Markeri osoşi

[cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed” data_shortcode_id=”0e75fdc3be”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”aaf2813601″][cmsmasters_text shortcode_id=”edccafcf16″ animation_delay=”0″]

Markerii osoși sunt analize de sânge sau de urină care indică riscul unei persoane de a suferi fracturi. Sunt recomandați, printre altele, în timpul tratamentului medicamentos pentru pacienții care urmează un tratament pentru bolile sistemului osos, cum este osteoporoza. Ei îi ajută pe doctori să urmărească ratele de resorbție și de regenerare osoasă și să stabilească densitatea osoasă. În același timp, markerii sunt recomandați în timpul tratamentului pentru osteoporoză pentru a stabili dacă doza urmată este eficientă. Mai pot fi făcuți și în scop preventiv, pentru a anticipa răspunsul unui pacient la un tratament care are ca efect advers pierderea de masă osoasă.

Markerii osoși cuprind o serie de analize cum ar fi fosfatază alcalină specific osoasă, care se face la începutul tratamentului pentru osteoporoză și indică gradul de mineralizare a oaselor, osteocalcină, care măsoară nivelul de proteine din oase sau fosfatază acidă tartrată-rezistentă care indică ritmul resorbției osoase. Analizele de sânge și de urină se fac dimineața, pe stomacul gol. Totuși, nivelurile crescute de markeri osoși în sânge sau în urină indică doar fragilitatea sistemului osos, fără a dezvălui și cauza afecțiunii.

Pe lângă osteoporoză, analiza markerilor osoși se face și în cazul cancerelor la sân și la prostată, deoarece în aceste cazuri incidența metastazelor osoase este mai ridicată.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Aptitudini

Postat pe

septembrie 5, 2016

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com